צרו איתנו קשר בווצאפ צרו איתנו קשר בווצאפ
לקבוע פגישה
רוצים שנחזור אליכם בהקדם?
השאירו פנייתכם כאן

מרפאת השיניים פרופסור אלי מכטיי: איך מטפלים בדלקת חניכיים?


איך מטפלים בדלקת חניכייםמהי מחלת חניכיים? כיצד ניתן למנוע אותה ואיך מטפלים בדלקת חניכיים? מנתונים שפרסם ארגון הבריאות העולמי עולה שמעל ל- 80% מקרב האוכלוסייה עשויה לסבול במהלך חייה ממחלת חניכיים בדרגת חומרה כזו או אחרת. מחלת חניכיים כרונית שאיננה מטופלת עלולה להוביל לפגיעה במסב השן, נסיגת חניכיים והתרופפות אחיזת השיניים בלסת עד לנשירתן. 

אלה שמחקרים שנעשו בתחום עולה עוד שהנזק הנגרם ממחלת חניכיים כרונית אינו מסתכם בפגיעה ממוקדת בשיניים בלבד, אלא עלול גם להגדיל משמעותית את הסיכון למחלות להחמיר מחלות רקע ומצבים רפואיים כרוניים כדוגמת חוסר איזון סוכרתי, התפתחות של מחלות לב וכלי דם, לידה מוקדמת של ולד במשקל נמוך, זיהומים כללים ועוד.

 

מניעת התפתחות של דלקת חניכיים

אחת מהשאלות השכיחות ביותר בקרב מטופלים בעת ביקורם אצל רופא השיניים היא "איך מטפלים בדלקת חניכיים?" ממרפאת השיניים של פרופסור אלי מכטיי מציינים שמילת המפתח היא "מניעה". ניתן למנוע התפתחות של דלקת חניכיים על ידי שמירה על היגיינת פה נכונה שכוללת הקפדה על צחצוח שיניים בתום כול ארוחה ושימוש בקיסמים או חוט דנטלי או מברשונים יעודיים.  

עם זאת, גם צחצוח שיניים נכון וקבוע אינה מונעת לחלוטין את הסיכון להתפתחות של דלקות חניכיים:  נטייה גנטית, יובש כרוני בפה, שינויים הורמונליים, מחלות כרוניות, נטילת תרופות מסוימות ואו מערכת חיסונית מוחלשת כולם יכולים להגביר הסיכון למחלות חניכיים. 

 

חשיבות הבדיקה התקופתית אצל רופא השיניים

זו הסיבה, למעשה, מדוע חשוב להקפיד גם על ניקוי שן קבוע אצל השיננית ובדיקה תקופתית אצל רופא השיניים, ובפרט בצל העובדה שבשלביה המוקדמים דלקת החניכיים לרוב אינה מורגשת, ובשלב שבו מתחילים להבחין בה (כגון דימום מהחניכיים בשעת צחצוח, אדמומיות, נפיחות, ריח רע מהפה, רגישות לחום וקור, כאבים, ועד לנסיגת החניכיים וחשיפת שורש השן), שאז ייתכן שהדלקת הספיקה לגרום לנזקים בלתי הפיכים. 

ככלל, רופא השיניים יכול להשיב על שאלת המטופל "איך מטפלים בדלקת חניכיים" רק לאחר בדיקה פרטנית, שכן התשובה תלויה במספר גורמים כמו הסיבות שבגינן התפתחה הדלקת, רמת חומרתה, שלבי ההתקדמות שלה והיקף הנזק שנגרם בגינה. הטיפול עשוי להתחיל בהקצעת שורשים ובמידת הצורך בשילוב תרופות, בעוד שבשלבי המחלה המתקדמים עלול הטיפול לכלול מגוון פרוצדורות כירורגיות מורכבות בהתאם להיקף הנזק.

 

איך מטפלים בדלקת חניכיים? כל מה שאתם חייבים לדעת

שאלה שחוזרת ונשנית במרפאות השיניים היא: "איך מטפלים בדלקת חניכיים"? ממרפאתו של פרופסור אלי מכטיי מסבירים שדלקת החניכיים (ג'ינג'יביטיס) נחשבת לאחת מהבעיות הנפוצות ביותר ברחבי העולם, ולפי ההערכות כ- 90% מכלל האוכלוסייה סובל ממנה ברמה כזו או אחרת לאורך החיים. 

ואף על פי כן, היא נתפסת אצל רבים מאיתנו כמטרד לכול היותר, אם בשל שכיחותה הגבוהה והעובדה שבחלק גדול מהמקרים סמני התופעה נעלמים זמנית ללא הותרת נזק נראה לעין, או מהסיבה שדלקת החניכיים איננה מלווה בכאבים. 

אלא שבקרב כ- 15-40% מאלו הלוקים בה, היא עלולה להתפתח למחלה כרונית ואגרסיבית (פריודונטיטיס), עם השלכות בלתי הפיכות ונזקים הרסניים למנגנון התאחיזה של השן בלסת ולרקמות התומכות, עד לכדי אבדן השיניים. 

 

גורמי סיכון להופעתה של הדלקת

הגורם המרכזי להתפתחותה של הדלקת הוא היגיינה דנטלית ירודה והצטברות של רובד חיידקי בחיבור שבין השן והחניכיים (פלאק), הסתיידותו והפיכתו לאבנית. המצב הדלקתי מהווה למעשה תגובה של המערכת החיסונית שמנסה להילחם בחיידקים. 

גורמים נוספים שעשויים להגביר את הסיכון להופעתה של הדלקת הם שינויים הורמונליים, סוכרת, שימוש בתרופות מסוימות הגורמות ליובש בפה או להרחבת כלי הדם, כמו גם עישון, גנטיקה, לחץ נפשי ועוד. 

לעתים תיתכן נדידת חיידקים מחלל הפה לתוך מחזור הדם, מה שמגביר את הסיכון להתפתחות של מחלות וסיבוכים רפואיים שונים דוגמת סוכרת, סרטן, אלצהיימר, מחלות לב וכלי דם, שבץ מוחי, מחלות של דרכי הנשימה וכן הפלות או לידה מוקדמת אצל נשים הריוניות. אז איך מטפלים בדלקת חניכיים?

 

אבחון וטיפול במחלות חניכיים

את התשובה לשאלה "איך מטפלים בדלקת חניכיים"? ניתן לקבל אצל הפריודונט (רופא שיניים המתמחה באבחון, טיפול ומניעת מחלות חניכיים בשיניים ובשתלים). השלב הראשון של הטיפול בבעיות החניכיים מתחיל באבחון, תוך הסתייעות בצילום סטטוס של כל חלל הפה. מדובר בצילום שבודק כל שן בנפרד ממספר זוויות שונות, לצורך קבלת תמונת מצב מדויקת בנוגע לכמות האבנית שהצטברה מעליה, וכן רמת הפגיעה בשורשי השיניים, בעצם ובחניכיים. 

על בסיס הממצאים שנתגלו בצילום קובע הפריודונט את הטיפול המתאים. הטיפול בדלקות חניכיים קלות הוא הסרת אבנית. הטיפול נעשה על ידי השיננית בדר"כ, ומומלץ לבצעו בתדירות של אחת ל- 3-4 חודשים גם כשלכאורה הפה במצב בריאותי תקין. בדלקת חניכיים מתקדמת נדרשים טיפולים אחרים: אךה כוללים הקצעת שורשים, ובמקרים החמורים ניתוחים לשיקום העצמות ורקמות החניכיים שנפגעו מהדלקת.  

צרו קשר
מרפאת שיניים פרופ' אלי מכטיי | מומחה לחניכיים והשתלות שיניים
חייגו אלינו עכשיו:
09-7454574
פנו אלינו בדוא”ל:
cincoa.machtei@gmail.com
רוצים שנחזור אליכם בהקדם?
השאירו פנייתכם כאן