צרו איתנו קשר בווצאפ צרו איתנו קשר בווצאפ
לקבוע פגישה
רוצים שנחזור אליכם בהקדם?
השאירו פנייתכם כאן

מה הסיבות לנסיגת חניכיים וכיצד ניתן למנוע אותה?


נסיגת חניכייםזה אולי יישמע לכם מופרך, אבל מנתונים סטטיסטיים עולה שלמעלה מ- 90% מקרב האוכלוסייה לוקה במהלך חייה בדלקת חניכיים בדרגת חומרה כזו או אחרת. אלא מה, הזנחת הטיפול עשויה להוביל במוקדם או במאוחר למצב של נסיגת חניכיים, ניידות השיניים ואובדנן. ממרפאת השיניים של פרופסור אלי מכטיי מסבירים שנסיגת חניכיים מהווה תופעה שבה החניכיים ועצם הלסת נסוגות לאחור עד לחשיפת שורש השן וכתוצאה מכך פוחתת תמיכתן בשיניים. 

התופעה באה לביטוי בתזוזה של השיניים והתהוות מרווחים בין שן לשן, ובמקרים החמורים גם לנשירתן. ניתן למנות אינספור סיבות לנסיגת חניכיים, החל מגורמים גנטיים וגילאים מתקדמים, דרך הריונות ושינויים הורמונליים, וכלה בגורמים התנהגותיים כדוגמת היגיינת פה ירודה, עישון, צחצוח שיניים אגרסיבי, טיפול אורתודונטי ופירסינג בשפתיים. אבל מעל לכל זאת מחלה הנגרמת על ידי חיידקים כתוצאה מצחצוח שיניים שאיננו אופטימלי.  

 

כיצד ניתן לזהות דלקת חניכיים?

יחד עם זאת, הגורם העיקרי שבגינו מתפתחת נסיגת חניכיים הוא מחלת חניכיים. במילים אחרות, דלקת חניכיים שאיננה מטופלת מובילה להתפתחות של מחלת חניכיים וזו מובילה לספיגה מהירה של העצם התומכת בשן ולנסיגת חניכיים. 

אחת הבעיות היא שדלקת חניכיים על פי רוב איננה מלווה בכאב וזו הסיבה שאנשים אינם ממהרים לפנות לאבחון וטיפול למרות שמדובר במצב הפיך וניתן לטפל בה בקלות רבה על ידי הסרת אבנית אצל השיננית. אז כיצד ניתן בכל זאת לזהות דלקת חניכיים?

במידה והחניכיים מתאפיינות באודם ואו נפיחות קלה, הבל פה בריח לא נעים, דימום קל בשעת צחצוח השיניים ואו שרידי דם בעת נגיסה במאכלים כדוגמת כריך או תפוח, עשוי הדבר להעיד על דלקת חניכיים.

 

מה הסימנים המעידים על נסיגת חניכיים?

ממרפאת השיניים של פרופסור אלי מכטיי מציינים שלא תמיד ניתן לזהות נסיגת חניכיים בלי שנעשית בדיקה קלינית ורנטגנית היות ולעתים ממוקמת הנסיגה באזורים הנסתרים לעין, אך במידה וישנה רגישות יתר בחניכיים או שחשים תזוזה בשיניים, נוצרים מרווחים בין שן לשן והן נדמות ארוכות יותר, עשוי הדבר להעיד על נסיגת חניכיים. 

ישנם בהחלט כמה פעולות בסיסיות שבהן ניתן לנקוט למניעת החמרה כמו צחצוח שיניים נכון עם מברשת שיניים בעלת סיבים רכים, שימוש בחוט דנטלי, ואמצאי ניקוי בין השיניים, שטיפה במי פה (רק במצבים חריפים ולא באופן רוטיני!), ביקור תקופתי אצל רופא השיניים וניקוי תקופתי של אבנית אצל השיננית בהתאם לתדירות שימליץ רופא החניכיים.

צרו קשר
מרפאת שיניים פרופ' אלי מכטיי | מומחה לחניכיים והשתלות שיניים
חייגו אלינו עכשיו:
09-7454574
פנו אלינו בדוא”ל:
cincoa.machtei@gmail.com
רוצים שנחזור אליכם בהקדם?
השאירו פנייתכם כאן